Vitamiinit

Vitamiinit

Miksi tarvitset vitamiineja?

Vitamiinit ovat välttämättömiä ravintoaineita, jotka auttavat kehoamme suorittamaan lukemattomia tehtäviä päivittäin. Vitamiinit toimivat avustajina monissa biokemiallisissa reaktioissa, jotka mahdollistavat solujemme toiminnan, energia-aineenvaihdunnan ja immuunijärjestelmämme vahvistamisen. Lisäksi vitamiinit tukevat kasvua, kehitystä ja ylläpitävät elimistömme terveyttä kaikissa elämänvaiheissa.

Tutustu artikkeleihimme saadaksesi tietoa kuinka voit ylläpitää terveellistä ja tasapainoista elämää sekä huolehtia vitamiinien riittävästä saannista.

Vesiliukoiset ja rasvaliukoiset vitamiinit

Vitamiinit jaetaan vesiliukoisiin ja rasvaliukoisiin sen mukaan miten ne imeytyvät ja varastoituvat elimistössä. Vesiliukoiset vitamiinit, kuten C-vitamiini ja B-vitamiinit, on yleensä saatava päivittäin ruoasta tai ravintolisistä, koska elimistö ei varastoi niitä pitkäaikaisesti.

Rasvaliukoiset vitamiinit, kuten A-, D-, E- ja K-vitamiinit, varastoituvat kehossa pidempään ja niitä voi olla hankala saada riittävästi ilman monipuolista ruokavaliota.

 

3 yleisintä syytä käyttää vitamiinilisiä

APOVIT®
APOVIT®
APOVIT®

APOVIT® uusi ravintolisäbrändi Suomessa. Tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista vitamiiniporetta.

Lue lisää